• It's Learning
  • Facebook
  • E-post
  • RSS

Vil hjelpe mennesker i nød

- I politiet skal jeg bruke det jeg lærte på St. Paul gymnas om åpenhet mot ulike mennesker og kulturer, forteller Katharina Kaufmann.

Hvorfor begynte du på Politihøgskolen? Jeg er opptatt av rettferdighet og vil hjelpe mennesker som har havnet i vanskelige situasjoner i livet. Dette er hverdagen til politiet. Studiet er en god blanding av teori og praksis. Det passer meg godt.

Har du råd til elever som skal søke skoleplass på videregående?  Det er viktig å ikke la seg påvirke av vennene dine når du skal velge skole. Det kan være lurt å lage en liste over fordeler og ulemper med ulike skolealternativer. Den metoden hjelper meg å klarne tankene mine når jeg er i tvil om et valg.

Hvordan var tiden din på St. Paul gymnas?  Herlig! Den var veldig bra både sosialt og faglig. Jeg har veldig mange gode minner, særlig fra utenlandsreisene på skolen. Jeg hadde fantastiske turer til både Dublin og Roma. Jeg ble kjent med klassekameratene mine på helt andre måter når vi reiste på turer sammen.

 

Har du fortsatt kontakt med vennene dine fra St.Paul gymnas?  Mange av mine bestevenner er gamle bekjente fra St.Paul og vi har fortsatt tett kontakt. Generelt så er det slik at dersom man møter noen som man husker fra St.Paul, så er det en selvfølge at man stopper opp og snakker med dem!

Hva er det første ordet du tenker på når jeg sier St. Paul gymnas? Hmm…Mangfold! Det er veldig mange elever med ulike interesser, væremåter, etinsk bakgrunn, religion, osv. Til tross for det, snakker så å si alle med alle. I politiet skal jeg bruke det jeg lærte på St. Paul gymnas om åpenhet mot ulike mennesker og kulturer.

Personvern