• It's Learning
  • Facebook
  • E-post
  • RSS

- Du blir sett

Overgangen er stor fra videregående til universitet, ifølge Siv Midttun. – Jeg var klar for medisinstudiet, men savnet det nære skolemiljøet på St. Paul gymnas. Der blir du sett og hørt, forklarer hun.

Overgangen fra St. Paul Gymnas oppdaget Siv Midttun allerede første dagen på medisinstudiet ved Universitet i Bergen (UIB). 250 studenter var samlet på Det Medisinsk Odontologiske Fakultet på Haukeland – og dette var bare førsteårsstudenter.  - Den første dagen var veldig overveldende. Jeg følte meg veldig liten og usikker, forteller Midttun. Hun påpeker at miljøet på St. Paul gymnas opplevdes nært og trygt til sammenligning. – Du får personlig oppfølging av lærerne og det føles som om man kjenner de fleste elevene på St. Paul. Slik er det ikke på universitetet, forteller hun.

Alle er i samme bås

Allerede den første uken på UIB begynte usikkerheten hennes å forsvinne. Midttun fikk nye venner gjennom sosiale aktiviteter under Fadderuken. – Alle jeg snakket med følte på mye av den samme usikkerheten som jeg gjorde. Overgangen fra videregående til universitet er stor for alle, forklarer hun.

Midttun påpeker at hun bygde verdifulle erfaringer og selvtillit på St. Paul gymnas. Dette gjorde overgangen til UIB enklere. – Jeg var tillitsvalgt og elevrådsleder på videregående. Det gjorde at jeg var bedre forberedt og tryggere på å ta tillitsverv og engasjere meg på universitetet, forteller hun.

Kjemi fra første stund  

Foreldrene til Midttun jobber innen finans og marin forsikring. Hun ville gjøre det motsatte – praktisk arbeid. På videregående likte hun kjemi og biologi. Det ga henne mestringsfølelse. - Jeg liker også å jobbe med mennesker. Kombinasjonen gjorde at valget naturlig falt på medisin, sier hun. Midttun har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre etter studiene, men hun synes kirurgi virker spennende. Hun leker med tanken på å jobbe i utlandet. – Jeg kjenner på reiselysten. I tillegg tror jeg det kan være en nyttig erfaring å se hvordan medisin praktiseres i andre land. Leger trenger man overalt.  

Hun minnes ofte tiden på St. Paul gymnas. – Paradoksalt nok er kanskje mitt beste minne fra skoleavslutningen. Vi lagde en samling av bilder fra alle årene på skolen. Det ble holdt flere rørende taler og det var mange som felte noen tårer. Midttun holder fortsatt kontakt med venner fra St. Paul gymnas. - Vi møttes senest forrige helg, avslutter hun.

Personvern