• It's Learning
  • Facebook
  • E-post
  • RSS

Skoleretrett

SKOLERETRETT FOR VG2 OG VG3 17. OG 18. JANUAR 2019

Hva er en retrett?
Ofte er vi for opptatte med å være opptatt, ofte har vi det for travelt i livet vårt. Dette gjør at vi blir slitne og mister fokuset. Derfor har mennesker gjennom alle tider følt behov for å trekke seg tilbake fra tid til annen. Og begrepet ”retrett” betyr ikke noe annet enn ”å trekke seg tilbake”. Det betyr å sette av tid til Gud, å endre fokuset, å bryte med de vanlige rutinene ved å trekke seg bort fra støy, tidsklem og våre vanlige forpliktelser til et stille sted slik at vi kan åpne våre sanser og våre hjerter og lytte til det Gud har å si til oss.
Skoleretretten er tett knyttet til vår tre-års dannelsesreise her på St. Paul gymnaset. Vi stopper opp og ser hvor langt vi har kommet, om vi har slått inn på rett vei og hvor og hvordan vi skal gå videre. En retrett kan åpne våre øyne slik at vi kan se virkeligheten på en annen, bedre måte.

Rent praktisk gjør vi det slikt at vi setter av en halv skoledag til hver gruppe der vi skal lytte, være stille, reflektere og gjøre noen aktiviteter knyttet til et tema som er meningsfullt for oss.

Retretten blir gjennomført av Father Stephen Reilly og studenter fra Glasgow University. Father Stephen er foreleser på University of Glasgow og katolsk prest i Glasgow katolske bispedømme. VG2 har retrett torsdag 17.1.19 og VG3 fredag 18.1.19. For fordelingen av klasser og mentorgrupper se kalenderen på ITL.  

Personvern