2702.jpg

Mariano González Campo

Lærer i spansk og sosiologi og sosialantropologi

E-post: marca@stpaulgymnas.no

Jeg ble født den 17. januar 1968 i den såkalte Europas hage, det vil si, i Murcia, en region som ligger sørøst i Spania og er veldig populær på grunn av fine strender, varmt klima, spennende historie og arkeologi, kjempedeilig mat og, sist men ikke minst, hyggelig folk. Vi har til og med vår egen dialekt: Mursiansk (men ingen fare… den lærer du ikke på St. Paul Gymnas!).

Jeg fikk mastergrad i filosofi ved Universitetet i Murcia og bachelorgrad i nordiske studier ved Universitetet på Island, i Reykjavik, der jeg bodde i over 2 år. Jeg er også doktor i oversettelsesstudier og interkulturell kommunikasjon fra Universitetet i Valladolid (Spania) og har bachelor i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen. Jeg har oversatt mange islandske-norrøne sagaer, romaner av Knut Hamsun, Jo Nesbø, Anne Holt, Torborg Nedreaas til spansk. Jeg oversetter også fra færøysk, engelsk, katalansk, svensk og dansk.

Jeg er veldig glad i Norden (eksotisk og romantisk for en spanjol, vet du) og liker å lese nesten alt mulig, høre på musikk (fra Wagner til Heavy Metal) og gå på fjelltur, (så lenge fjellet ikke er veldig bratt). De siste årene har jeg utviklet en stor interesse for “anthropology of outer space” og håper å kunne lage noen prosjekter om det på St. Paul Gymnas og ESA (European Space Agency). Er det ikke spennende å tenke på å kunne lære seg spansk på Mars i framtiden?