Angelica.png

Angelica Gamboa

Lærer i psykologi

E-post: Angga@stpaulgymnas.no

Jeg er født i Chile, eller nærmeste bestemt i selveste Coquimbo, som dere garantert har hørt om! Her rakk jeg å bo i nesten to hele år før vi måtte rekke flyet til Haugesund hvor min far hadde fått jobb. Her ble jeg parkert frem til 1995, hvor turen fortsatte til verdens vakreste by mellom de syv fjell. På universitetet studerte jeg spansk og latinamerikastudier (selvsagt), religionsvitenskap, psykologi og pedagogikk. Jeg fikk jobb på en videregående skole, men tørsten etter studier og universitetet gjorde at jeg stadig dukket opp på noen psykologiforelesninger. Jeg bestemte meg til slutt for å søke på bachelor i psykologi da dette er et grådig interessant felt. Nå tar jeg master i spesialpedagogikk på NLA og litt filosofi på UiB.

Jeg er inne i mitt 12 år som lærer, og trives godt blant disse unge folkene som går i gangene her på skolen. Jeg har også jobbet innen psykisk helse og er i dag ansatt på Strax-huset hvor jeg jobber med rusavhengige. Jeg har stor tro på forebyggende arbeid og driver med snikinnføring av dette synet i psykologitimene gjennom åpne diskusjoner. Alle får lov til å si sin mening uansett hva de måtte mene om et tema, og alle skal respektere hverandres meninger.

Når jeg ikke farter mellom jobbene, så er jeg rimelig kjedelig må det innrømmes. Av og til så «drar eg ann helt ut» og går på et bursdagsselskap eller ByNatt, ellers liker jeg meg svært godt i min egen stue. Jeg begynte å trene Yoga for tyve år siden, og dette er en lidenskap jeg prøver å overføre til mine elever. På første blokkdag er vi på Yoga i to timer med egen instruktør. E du me´?