St. Paul i mediene

Her kan du lese artikler om St. Paul i Mediene

2019

Fikk endelig ja til utvidelese av St. Paul gymnas(BA 03.02.2019)
Fikk sjansen et år for tidlig - gikk rett til tops(BA 25.01.2019)

2018

HFK positiv til nye elevplasser(NRK 6.6.2018)
HFK foreslår dramatisk kutt i spes. ped tilskudd(27.10.2018)
Ny hall i sentrum(BA 5.6.2018)
?HFK vil ikke betale for vaksine til friskoleelever??? (NRK 21.11.2018)

2017

St. Paul gymnas best på fullføring(BA 8.7.2017)

2016

Gjorde det bedre enn studentene på eksamen(NRK 12.12.2016)
Er ein av desse vekke frå skulen, må nokon i klassen sende melding(BT 31.08.2016)

2014

En katolsk drøm går i oppfyllelse(BT 12.08.2014)
Utvider tilbudet for flinke elever (BT 12.02.2014)

2013

St. Paul gymnas tar form(BT 27.11.2013)

"-Florida var en flott arbeidsplass" (BA 17.03.2013)
"Nå blir det nytt liv i gamle vegger" (BA 17.03.2013)

2012

"Nå har Norge fått sin første katolske videregående skole" (Dagen 21.08.2012)
"Velsignet åpning" (BA 20.08.2012)

2011

"En dannelsesreise" av Gjermund Høgh (BT 04.12.2011)
"St. Paul gymnas" (Pulteposten desember 2011)
"Arbeidsgruppen for St. Paul gymnas på tur til København" (Pulteposten april 2011)
"Katolsk nisjeskole på St. Paul" (BT 11.03.2011)
"Ny privat videregående skule i Bergen" (Fylkesmannen i Hordaland 10.03.2011)
"Hvorfor katolsk gymnas?" av Gjermund Høgh (St. Olav 1/2001)

2010

"Rød-grønn motstand rokker ikke ved planene om katolsk gymnas" (Katolsk.no 22.09.2010)
"Rødgrønt nei til katolsk gymnas" (DagenMagazinet 21.09.2010)
"Florida kan bli katolsk gymnas" (BT 11.05.2010)
"St. Paul gymnas" (St. Paul menighetsblad mars 2010)
"St. Paul gymnas" (Pulteposten mars 2010)
"St. Paul gymnas" (Pulteposten februar 2010)

2009

"St. Paul gymnas" (Pulteposten desember 2009)
"Fremgang for gymnasplanene" (Katolsk.no 12.11.2009)
"Om videregående skole" (Pulteposten oktober 2009)

2006

"Fylket velsigner planene" (BT 20.04.2006)
"Katolsk skoledrøm i nonnenes sykehus" (BT 20.04.2006)

- Du blir sett

Overgangen er stor fra videregående til universitet, ifølge Siv Midttun. – Jeg var klar for medisinstudiet, men savnet det nære skolemiljøet på St. Paul gymnas. Der blir du sett og hørt, forklarer hun.

Overgangen fra St. Paul Gymnas oppdaget Siv Midttun allerede første dagen på medisinstudiet ved Universitet i Bergen (UIB). 250 studenter var samlet på Det Medisinsk Odontologiske Fakultet på Haukeland – og dette var bare førsteårsstudenter.  - Den første dagen var veldig overveldende. Jeg følte meg veldig liten og usikker, forteller Midttun. Hun påpeker at miljøet på St. Paul gymnas opplevdes nært og trygt til sammenligning. – Du får personlig oppfølging av lærerne og det føles som om man kjenner de fleste elevene på St. Paul. Slik er det ikke på universitetet, forteller hun.

Alle er i samme bås

Allerede den første uken på UIB begynte usikkerheten hennes å forsvinne. Midttun fikk nye venner gjennom sosiale aktiviteter under Fadderuken. – Alle jeg snakket med følte på mye av den samme usikkerheten som jeg gjorde. Overgangen fra videregående til universitet er stor for alle, forklarer hun.

Midttun påpeker at hun bygde verdifulle erfaringer og selvtillit på St. Paul gymnas. Dette gjorde overgangen til UIB enklere. – Jeg var tillitsvalgt og elevrådsleder på videregående. Det gjorde at jeg var bedre forberedt og tryggere på å ta tillitsverv og engasjere meg på universitetet, forteller hun.

Kjemi fra første stund  

Foreldrene til Midttun jobber innen finans og marin forsikring. Hun ville gjøre det motsatte – praktisk arbeid. På videregående likte hun kjemi og biologi. Det ga henne mestringsfølelse. - Jeg liker også å jobbe med mennesker. Kombinasjonen gjorde at valget naturlig falt på medisin, sier hun. Midttun har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre etter studiene, men hun synes kirurgi virker spennende. Hun leker med tanken på å jobbe i utlandet. – Jeg kjenner på reiselysten. I tillegg tror jeg det kan være en nyttig erfaring å se hvordan medisin praktiseres i andre land. Leger trenger man overalt.  

Hun minnes ofte tiden på St. Paul gymnas. – Paradoksalt nok er kanskje mitt beste minne fra skoleavslutningen. Vi lagde en samling av bilder fra alle årene på skolen. Det ble holdt flere rørende taler og det var mange som felte noen tårer. Midttun holder fortsatt kontakt med venner fra St. Paul gymnas. - Vi møttes senest forrige helg, avslutter hun. 

Vil hjelpe mennesker i nød

- I politiet skal jeg bruke det jeg lærte på St. Paul gymnas om åpenhet mot ulike mennesker og kulturer, forteller Katharina Kaufmann.

Hvorfor begynte du på Politihøgskolen? Jeg er opptatt av rettferdighet og vil hjelpe mennesker som har havnet i vanskelige situasjoner i livet. Dette er hverdagen til politiet. Studiet er en god blanding av teori og praksis. Det passer meg godt.

Har du råd til elever som skal søke skoleplass på videregående?  Det er viktig å ikke la seg påvirke av vennene dine når du skal velge skole. Det kan være lurt å lage en liste over fordeler og ulemper med ulike skolealternativer. Den metoden hjelper meg å klarne tankene mine når jeg er i tvil om et valg.

Hvordan var tiden din på St. Paul gymnas?  Herlig! Den var veldig bra både sosialt og faglig. Jeg har veldig mange gode minner, særlig fra utenlandsreisene på skolen. Jeg hadde fantastiske turer til både Dublin og Roma. Jeg ble kjent med klassekameratene mine på helt andre måter når vi reiste på turer sammen.

 

Har du fortsatt kontakt med vennene dine fra St.Paul gymnas?  Mange av mine bestevenner er gamle bekjente fra St.Paul og vi har fortsatt tett kontakt. Generelt så er det slik at dersom man møter noen som man husker fra St.Paul, så er det en selvfølge at man stopper opp og snakker med dem!

Hva er det første ordet du tenker på når jeg sier St. Paul gymnas? Hmm…Mangfold! Det er veldig mange elever med ulike interesser, væremåter, etinsk bakgrunn, religion, osv. Til tross for det, snakker så å si alle med alle. I politiet skal jeg bruke det jeg lærte på St. Paul gymnas om åpenhet mot ulike mennesker og kulturer.

Min første toppkarakter endret alt

Alexander Grande gikk fra å være en lavt motivert ungdomsskoleelev til psykologistudent med toppkarakterer. – Skolemiljøet på St. Paul gymnas var avgjørende for forandringen, forteller han.

Målet til Alexander Grande er å jobbe med PR- og kommunikasjon i et konsulentbyrå. Konkurransen er stor i kommunikasjonsbyråene og inntakskravene er høye, men han tror en bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi vil kvalifisere han til drømmejobben. – Det kan godt hende planene forandrer seg før jeg er ferdigutdannet, jeg har mange gode muligheter, forteller Grande.

Dyktige mentorer

Grande har ikke alltid vært like ambisiøs. På ungdomsskolen syntes han skolen var kjedelig. Det forandret seg da han begynte på videregående ved St. Paul gymnas, der ble han inspirert av flinke mentorer. – Jeg ble motivert til å yte maks av lærerne. I tillegg gjorde alle de sosiale aktivitetene på St. Paul det kjekkere å tilbringe mye tid på skolen. Takket være tiden på St. Paul gymnas ble jeg også inspirert til å ta flere styre- og komiteverv på Det psykologiske fakultetet ved UiB, forklarer han.

 

Vendepunktet

Han husker fortsatt første gang han fikk en sekser på videregående. - Min første toppkarakter endret alt. Det var i samfunnsfag i første klasse på St. Paul gymnas. Jeg ble SÅ GLAD og fikk en trang til å prestere på et høyere nivå, forteller Grande. 

Venner for livet


Grande har fortsatt kontakt med mange av sine gamle venner fra St. Paul gymnas.  – Jeg er veldig glad for at vi fortsatt tilbringer tid sammen. Mine venner er utrolig forskjellige og jeg synes det gjenspeiler miljøet på St. Paul gymnas. Det er rom for de fleste. Jeg kan ikke si annet enn at jeg anbefaler alle å søke dit. Skolen forandret meg, forklarer han.

manage cookies