Kongespeilet, skrevet i Norge på midten av 1200-tallet, anbefales det at kongesønnen lærer seg fransk, “for det er med det språket du når lengst!”

På St Paul Gymnas er det mulig å ta Fransk nivå II (for elevene som har hatt fransk på ungdomsskole). Fransk er et veldig utbredt språk som du kan snakke i mange land og med nesten 300 millioner mennesker i verden. Det var det sjette mest talte språk i verden i 2018 og det andre mest lærte språket i verden. Fransk er et språk som er brukt i mange sammenhenger (mote, mat og vin, sport, kunst, forretning, diplomati …)

På St Paul gymnas har vi fokus både på det skriftlige og det kommunikative. Elevene får dyrke de grunnleggende ferdigheter som de har lært på ungdomsskolen, samtidig som de får dypere innsikt i fransk historie, samfunnsforhold, kunst og kultur og den fransktalende verden.

Franskelevene på St. Paul reiser på en ukes utveksling til Frankrike. I mars 2019 var vi en uke til storbyen Marseille i Provence. Senere i april tok vi imot de franske elevene i Bergen. Andre år har vi også reist til Saint-Germain-en-Laye, i nærheten av Paris. Å tilbringe en uke i Frankrike hos en fransk familie og delta i undervisningen på en fransk skole, gir en unik mulighet til å praktisere språket og å virkelig bli kjent med landet og den franske kulturen.

edited.jpg