2855.jpg

Madeleine Joys Andersen

Karriereveileder og norsklærer

E-post: Madan@stpaulgymnas.no

Hvis du møter meg på bybanen på vei til skolen en tidlig morgen, sitter jeg mest sannsynlig med nesen i en bok. Det å lese og skrive er noe jeg alltid har vært glad i, og jeg er en av dem som er så heldig å ha hobbyen sin både som jobb og utdannelse.

Jeg har en har mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen, en ekstra bachelorgrad i nordisk språk og litteratur, samt årstudium i historie (UiB) og skapende skriving fra Skrivekunstakademiet i Hordaland. I norsktimene benytter jeg hver mulighet til å vise frem noen spennende, rare og fine tekster fra fortid og nåtid som forhåpentligvis klarer å lure frem litt leseglede hos elevene. I tillegg vil jeg at alle skal bli skikkelig god på å analysere tekster, slik at man også blir bedre på å forstå verden (eller i det minste klarer å finne ut av hvem som er morderen i spenningsfilmen du ser på kino lenge før vennene dine gjør det).

Ellers er jeg glad i å lage mat, og gjerne også å høste, fiske og dyrke den før råvarene finner sin vei til kjøkkenbenken. I tillegg sier jeg aldri nei til en spennende reise, eller en tur i skogen sammen med mannen min og hunden vår.