2898.jpg

Espen Tangnes

lærer i geofag, geografi, naturfag og kjemi

E-post: Espta@stpaulgymnas.no

 En barndom ved Lusterfjorden omringet av mektige fjell gjør noe med deg. Hver morgen er som å våkne i et postkort – blågrønn fjord, grønne bakker, bratte stup, snøkledde topper. Fra stuevinduet kunne Espen se fjellet Hest, og det var der i Gaupne at hans kjærlighet for fjellet og stein slo dype røtter. Han forsto tidlig at han ville lære om jordklodens krefter, om fjellformasjoner, om ras og skredd.

Espen gikk på videregående skole i Sogndal, med realfag fordypning. Etter ett år i Luftforsvaret i Bodø begynte han på integrert lektorutdanning i naturvitenskap og matematikk på Universitetet i Bergen. I dag er han lektor i geofag og geofysikk, og hans kjærlighet for fjellet og hans fascinasjon for stein og ras er ikke blitt mindre. Espen er lykkeligst når han er langt til fjells, og han er aller lykkeligst balanserende på en topp over 2000 meter, skuende utover den store og mektige fjellheimen, med en fornemmelse av å være en liten del av en stor sammenheng.

Espen begynte å jobbe på St. Paul Gymnas høsten 2017 og han trives godt her. Vinteren 2019 tok han med seg sine elever på felttur til Stanghelle for å befare og teste en av våre mest rasutsatte områder. Espen mener at den beste læringen er den som integrerer teori og praksis, og den beste praksisen er å være ute i all slags vær, ved foten av fjellene.

I tillegg til å være et solid fagmenneske og en god kollega, liker Espen å trene og sykle, og han går virkelig inn for å spre glede i hverdagen. «Er du blid,» sier han, «blir alle andre blide. Smil smitter.»