2982.jpg

Bjørn Olsen

lærer i historie, historie og filosofi og politikk og menneskerettigheter

E-post: Bjool@stpaulgymnas.no

Jeg er født i 1986, på dagen 47 år etter at ikke-angrepspakten mellom Sovjetunionen og Nazi-Tyskland ble underskrevet i Moskva. Jeg er fra Ål i Hallingdal, og bosatte meg for andre gang i Bergen i 2014. Ett par år senere fikk jeg jobb ved St. Paul gymnas, og har ikke angret en eneste dag siden gymnaset tok meg inn i varmen her på Florida.

Mine fag er historie, politikk, samfunnsfag og filosofi. Jeg elsker å undervise ungdom som er på full fart fremover i livet. Etter en time med meg skal du gå ut av klasserommet med flere besvarte enn ubesvarte spørsmål og enda mer faglig engasjement enn du kom inn med. Det eneste jeg krever av deg er at du finner frem nysgjerrigheten din og gjør ditt beste.

Jeg er også mentor for en gjeng hvert år. Det er veldig kjekt, og det er utrolig spennende å jobbe sosialt med elevene og ikke bare ha et faglig fokus i elev-lærer relasjonen.

På fritiden går jeg meg gjerne en fjelltur eller driver med en eller annen sport. Jeg spiller squash, fotball, golf og løper en del. Ellers liker jeg å diskutere ting, og det vil du merke om du får meg som lærer. Du vil også merke min fasinasjon for flagg, hatter, uniformer, samt nysgjerrighet for russiske og cubanske statsledere, og interesse for nazistisk servise og stein fra Berlinmuren, Parthenon og Colosseum.

Snakkes!