2572.jpg

Sébastien Liautaud

lærer i fransk og historie og filosofi

E-post: Sbli@stpaulgymnas.no

Jeg er født i Toulon, ved Middelhavet i Sør-Frankrike, en gang på sytti-tallet. Det er i denne byen den unge generalen Napoleon Bonaparte ble først kjent ved å gjenerobre byen fra engelskmennene under den franske revolusjonen. Mens han ble sendt til eksil flere år senere av de samme engelskmennene, valgte jeg selv å forlate moderlandet for å erobre Bergen den 12.august 1999. Som eneste bagasje hadde jeg min gitar og en mastergrad i fransk litteratur som et minne fra mine år som student ved Sorbonne-Universitet i Paris.

Jeg begynte fort å jobbe som fransklærer i byen. Først ved UiB (der jeg fortsatt jobber med fransk litteratur og fransk kulturkunnskap) og deretter ved Folkeuniversitetet og NHH. På St Paul skole begynte jeg å jobbe som morsmålslærer i oktober 2000 og som fransklærer året etter.

Nesten 20 år senere har jeg flyttet 900 meter unna, og jobber ved St Paul Gymnas. Her har jeg jobbet som fransklærer helt fra starten i 2012 og trives veldig godt med det. I mellomtiden har jeg tatt årstudium ved UiB i spansk, i pedagogikk, i filosofi og har nettopp begynt med historie. Jeg har i tillegg vært med å skrive læreverk i fransk for Cappelen Damm. Det er selvfølgelig de bøkene vi bruker på St Paul gymnas. I fjor begynte jeg å undervise i Historie og Filosofi og synes det er et veldig spennende fag.

Når jeg ikke jobber liker jeg å spille franske sanger på gitaren min (den samme som jeg kom med for 20 år siden …). Jeg spiller også fotball og driver med teater.