Studiespesialisering  


_MG_3813.jpg
_Q8A0180++.jpg

VG 1

I VG1 har du flest fellesfag, det vil si fag du har sammen med klassen din. Men du vil ha matematikk og fremmedspråk i grupper på tvers av klassene. Du kan velge mellom praktisk matematikk (P1) og teoretisk matematikk (T1).

Du kan velge å fortsette med fremmedspråket ditt fra ungdomsskolen på nivå II. Hvis du ikke ønsker å fortsette med fremmedspråket du har hatt kan du begynne på nivå I i italiensk.

Dersom du ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen må du ha fremmedspråk alle tre årene på videregående. Hos oss er det italiensk som undervises på nivå I.

Fra høsten 2020 blir det også mulig å begynne med programfaget Kirkemusikk allerede i VG1. Faget vil gå over to år og du vil ha to timer i uken i VG1 og tre timer i uken i VG2.

Vg1.PNG

VG 2

På VG2 får du velge mellom en rekke programfag. Fagene du kan velge mellom er (med forbehold om elevtall):

Realfag: Realfagsmatematikk(R1), Samfunnsfagmatematikk(S1), Biologi, Fysikk 1, Kjemi 1, Geofag og Informasjonsteknologi.

Språk- og samfunnsfag: Latin 1, Historie og filosofi 1, Sosiologi og sosialantropologi, Internasjonal engelsk, Rettslære og Psykologi 1.

I tillegg har du følgende fellesfag:

NB: Elever som velger R1 eller S1 vil få 34 timer i uken.

NB: Elever som velger R1 eller S1 vil få 34 timer i uken.

_Q8A4015.jpg
_MG_3613.jpg

_Q8A5883.jpg

VG 3

Når du begynner i VG3 kan du velge mellom følgende programfag (med forbehold om elevtall):

Realfag: Realfagsmatematikk(R2), Samfunnsfagsmatematikk(S2), Biologi, Fysikk 2, Kjemi 2, Geofag og Informasjonsteknologi.

Språk- og samfunnsfag: Latin 2, Historie og filosofi 2, Politikk og menneskerettigheter, Engelsk litteratur og kultur og Psykologi 2.

Vg3.PNG

Veien videre